Zongora karbantartás, kezelés, ápolás! Óvjuk a hangszert!

aug 1, 2022 | A zongorák világa

zongora karbantartás a hangszer szépségét, működését és hangját is megóvja. A zongora állapotának megóvása a rendszeres karbantartáson is múlik!

A zongorák kezdettől fogva igénylik a törődést, mert nem csupán a rendszeres karbantartás, ápolás kell ahhoz, hogy csodás hangokat tudjunk előcsalni a hangszerekből, hanem a precíz elhelyezés is. Egy zongorának úgy kell végleges helyet választani a lakásban, tanteremben vagy koncert teremben, hogy a hangszert óvjuk a felesleges környezeti hatásoktól, ezzel pedig el tudjuk kerülni az állapotában beálló, negatív változásokat.

A zongora nem kerülhet túl párás, huzatos, napfényes helyre, ügyelni kell a hőmérséklet beállítására és megtartására is. Emellett a zongora karbantartásra is rendszeresen időt kell szakítani attól függően, hogy mennyit játszanak a zongorán és hol kapott helyet a  hangszer. A zongora karbantartás része a zongora hangolás, amit mindig szakemberre kell bízni. A hangolás mellett a zongora alkatrészeinek vizsgálata, azok egymással harmóniában történő beállítása a is a zongora karbantartás részét képezi. A mechanikai ellenőrzésből kiderül, hogy hol, milyen szabályzásra van szüksége a zongorának. Így kap a tökéletes hangzáshoz támogatást a hangszer hozzáértő kezekben.

A zongora fa, fém, ragasztó, filc anyagok összessége, ami reagál a párára, a hőmérsékletre, a porra, ezek szélsőséges változásaira. Ezektől óvni kell, óvatosan tisztítani, amikor szükség van rá, de a zongora karbantartás része a hangszer rendszeres használata is. Ha nem játszik a zongorán, akkor a mozgó alkatrészek állapota változni fog, de a problémákra sem fog fény derülni.

A zongorákhoz nagyon jól értünk! Szeretjük, óvjuk ezeket a hangszereket és minden zongora tulajdonosnak segítünk a karbantartásukban, javításukban, ápolásukban. Keresse fel bizalommal a műhelyünket telefonon vagy üzenetben és beszéljük meg a legközelebbi időpontot a zongora karbantartáshoz! Az ügyfeleinket mindig kitüntetett figyelemben részesítjük, akárcsak a javítani, hangolni való zongorákat!