Zongora felújítás, zongora javítás

Zongora felújítás polítúrozással együtt!

zongora felújítással a hangszert kevesebbet kell javítani! A hangszer állapotának javítása a zongora életét is meg tudja hosszabbítani.

A zongora felújítása minden hangszer életében olyan pont, ami elérkezik előbb vagy utóbb. A hangszer életkora, a használatának a gyakoriság is hatással van arra, hogy mikor kell szakemberhez fordulni. Nem lehet egy konkrét számot mondani a hangszer életkorára vonatkozóan, amikor már a felújítás elkerülhetetlen. Az is nagyon sokat számít, hogyan bánnak a hangszerrel, milyen körülmények között tárolják, helyezik el.

zongora felújítást nem szabad tovább halogatni, ha a javítás már nem segít, a karbantartás alkalmával pedig egyre több hibát fedez fel a szakember. A hangszeren már nem lehet úgy játszani, mint korábban, a hangja nem a régi? Keressen minket bizalommal és rendeljen színvonalasan kivitelezett zongora felújítást tőlünk!

zongora felújítás nem minden hangszernél jelenti ugyanazokat a lépéseket. A szakember egy körültekintő állapotfelméréssel kezdi a munkát, aminek a lényege, hogy a zongora eredeti tulajdonságainak a visszaállítása megtörténjen. A zongora felújítás folyamata több lépésből áll, de csak azokra van szükség, amiket az adott hangszer restaurálása igényel. A felújítás vonatkozhat csak a zongora külsejére vagy a belsejére, illetve mindkettő részére a hangszernek. A felújítás történhet olyan kiegészítő munkálatokkal egybekötve is, mint amilyen politúrozás. A zongora politúrozása nem más, mint a külső felújítás része. A zongora eredeti színéhez igazodó felületkezelés célja a kopások, sérülések eltüntetése, a fényezés. Arra is van lehetőség, hogy a hangszer színét megváltoztassák.

A zongorát érintő javítási, karbantartási vagy felújítási feladatokkal keresse a cégünket bizalommal! Ezt a húros hangszert kívül és belül is nagyon jól ismerjük, így nem okoz kihívást a számunkra sem a javítása, sem pedig a felújítása.A szolgáltatásainkról minden részletre kiterjedően tájékoztatjuk az érdeklődőket a megadott elérhetőségeinken. Hívjon minket bizalommal vagy írjon nekünk üzenetet!

A zongora teljes körű felújítása a megoldás!

A zongora teljes körű felújításával meg tudja tartani a régi hangszerét. Ne gondolkodjon új hangszerben, ha a régit is használhatja még évekig!

A zongora külseje és belseje is amortizálódik a hangszer rendszeres használatával. A zongorista koptatja a pedálokat, a billentyűket, a zongora borításán nyomot hagy a napfény, karcolások tarkítják idővel, a belső szerkezetének elemei is kopni kezdenek.

Természetesen a gondos hangszer tulajdonosok nem hagyják leromlani az állapotát a hangszerüknek, de a jobbára természetes alapanyagokból álló zongora egy idő után elhasználódik. A zongora állapota azonban javítható egy részleges vagy pedig teljes felújítással.

zongora teljes körű felújítása szakember által kivitelezett szolgáltatás, amit minden hangszer tulajdonosnak igénybe kell vennie, aki szeretné a zongorát még használni. A zongora teljes körű felújítása műhelyben történik, ellentétben a hangolással vagy a kisebb javításokkal, amiket még a helyszínen el lehet végezni.

Első lépésként a zongora teljes körű felújítását egy alapos állapotfelmérés előzi meg. A szakember megvizsgálja a hangszert kívül és belül, összegzi, hogy milyen feladatokra lesz szükség az eredetihez megközelítő állapot visszaállításához. A külső jegyek visszaállításán kívül az is cél, hogy a hangszer hangzása egyenértékű legyen a megszokottal. Gyakran szükség van több alkatrész cseréjére is, a borítás átfestésére, átfényezésére is. A felújításnál általában a zongoratest és a belső mechanika egyaránt átesik valamilyen mértékben a munkálatokon. Ennek az ára az elvégzett feladatoktól függ. Érdemes számításba venni, hogy még így is jobban megéri a zongora teljes körű felújítására szánni a költségeket, mint egy teljesen új hangszer megvásárlásának árára!

Kérjen tőlünk részletes tájékoztatást a zongora teljes körű felújításával kapcsolatban, amennyiben felkeltette az érdeklődését ez a szolgáltatásunk! A honlapunkon megtalálja a műhelyünk minden elérhetőségét, keressen minket bizalommal és mi újjáélesztjük az Ön hangszerét is!

A zongora karbantartást nem lehet megspórolni!

zongora karbantartást minden, használatban lévő zongora igényli! Szakemberrel végeztesse a karbantartást és olyan hangszerre lesz, ami tökéletes hangzást produkál.

Egy olyan hangszer, mint amilyen a zongora is, állandó törődést igényel. A tulajdonosnak ügyelnie kell arra, hogy a hangolás mellett a zongora karbantartás is rendszeres legyen, ha pedig szükséges, akkor a javítás, illetve a restaurálás se maradjon el.

Ennyi törődést meghálál a hangszer és nemcsak szép marad, de a hangzására sem lesz panasz.

A zongora karbantartásnak megvannak azok a lépései, amik garantálják, hogy a hangszer mindig tökéletesen szóljon. A zongora karbantartás elsősorban ellenőrzést jelent, aminek alkalmával a szakember alaposan átnézi a zongora alkatrészeit. Fontos, hogy a zongora mechanikus alkatrészei is jó állapotban legyenek. Ha szükséges, el kell végezni azokat a korrekciókat, amik a pontosan beállított és megbízhatóan működő hangszer használatához elengedhetetlenek.

A zongora állapotára, hangjára kihat az is, hogy mennyit és hogyan használják, de az is lényeges, hogy hol tartják. A hőmérséklet, a páratartalom, a napfény is befolyásolja az olyan hangszer alapanyagok állapotát, mint amilyen a fa, a fém vagy a posztó. A szakember tanácsot tud adni abban, hogy milyen körülmények az ideálisak a zongora számára, miben kell változtatni annak érdekében, hogy a zongora ne menjen tönkre és a hangja a beállítotthoz közel maradjon.

A külső, szemmel és tapintással is észlelhető elváltozásokon kívül a hangszer hangja is árulkodik arról, ha a zongora karbantartást már igénybe kell venni. A kattogó, zörgő zongorabelsőt szakembernek kell helyrehozni, de a rendszeres ellenőrzés a megelőzés eszköze, amivel többet el lehet érni hosszú távon, mint a javítással.

zongora karbantartást kérje a már rutinos és a zongorákat kívül, belül alaposan ismerő csapatunktól! Minden alkalommal precízen elvégezzük a feladatot, ami a hangszer fenntartásával kapcsolatos. Önnek csupán fel kell vennie a kapcsolatot a kollégáinkkal és időpontot egyeztetni a megadott elérhetőségeink egyikén!

Profi zongorát keres? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Zongora teljes körű felújítása olcsón, új hangszer vásárlása helyett!

A zongora teljes körű felújítása a hangszer megmentését szolgálja. Ez a művelet komoly szakértelmet kíván meg a felújítást végző szakemberektől, akiknek tudniuk kell, hogyan lehet a legtöbbet kihozni a hangszerből.

A családi vállalkozásunk vállalja zongorák teljes körű felújítását, amiben nemcsak évek gyakorlata, hanem generációk tapasztalata is a segítségünkre van. A hangszereket szeretjük és ismerjük, de ami a legfontosabb értünk is hozzájuk.

Azt is meg tudjuk mondani, hogy egy hangszert érdemes e felújítani vagy sajnos már eljárt felette az idő. A felújítás évekkel képes meghosszabbítani egy hangszer életét, egyúttal pedig ahhoz is hozzájárul, hogy a működése és a hangzása ismét a legjobb legyen.

A zongora teljes körű felújítása minden esetben a szakember által elvégzett, alapos felméréssel veszi kezdetét, aminek során teljes képet kap a hangszer állapotáról. A zongora teljes körű felújítása eszközök és hangszer elemek is kellenek, ha valamit ki kell cserélni, javítani, akkor azt is meg tudja oldani a szakember. A felújítás a hangszer külsejét és a működését is érintheti, de általában az a célja, hogy az öreg és használt zongora megközelítőleg hasonló hangzásra és teljesítményre legyen képes, mint újkorában. Történhet mechanikai felújítás, a húrok és más elemek cseréje. A zongora testét, külsejét is lehet színezni, politúrozni, hogy régi színét, fényét visszakapja vagy a felületi sérüléseket javítani és eltüntetni, amik elcsúfítják a hangszert.

zongora teljes körű felújítása az igénybe vehető szolgáltatásaink közé tartozik, forduljon hozzánk bizalommal, ha van egy hangszere, amitől nem szeretne megválni! A zongora értékes hangszer, amit nem szabad elhanyagolni, meghálálja a törődést. Jó tudni, hogy egy új hangszer nem olcsó, viszont a felújítás kevesebbe kerül, mintha másik zongorát vásárolna.

zongora teljes körű felújítására egyedi árajánlatot tudunk készíteni a hangszer állapot felmérése után. Egyeztessen velünk időpontot az egyik, honlapon szereplő elérhetőségen!

Zongora javítás rövid határidővel is, ha nem tudja nélkülözni a hangszert!

A zongora érzékeny hangszer, ami állandó gondoskodást igényel. A hangszer eredeti állapotának és hangzásának megőrzése a hangoláson és karbantartáson múlik. Sajnos előfordulhat olyan helyzet is, hogy zongora javításra is szükség van, mert a hangszerben kár keletkezik.

Nem tűrhet halasztást a zongora javítás akkor, ha a hangszer folyamatos használatban van.

A hangversenytermek, a zene iskolák és a zenészek birtokában és használatában lévő hangszerek esetében megbízható szolgáltatásra van szükség.

zongora javítás a családi vállalkozásunk egyik fő tevékenysége. Pianínók és zongorák javítását egyaránt vállaljuk, a helyszínre történő kiszállással. Minden megbízás alkalmával igyekszünk a lehetőségekhez mérten a lehető leggyorsabban felmérni a hangszer állapotát. Az állapot felmérés után már tudni fogjuk, hogy mire van szükség a sikeres zongora javításhoz. 

Tudjuk, hogy sokszor nincs idő arra, hogy a zongora javítás elhúzódjon, fontos, hogy amint lehet, a hangszeren újra játszani lehessen. A hangszeres oktatást meg kell tartani, a hangversenyt nem lehet elhalasztani, az előadásra rendszeresen készülni kell. Egy másik hangszer bérlese nem biztos, hogy megoldható rövid időn belül, az új zongora megvásárlása, pedig drága mulatság. Az egyetlen ésszerű megoldás a zongora javítás.

Bízza ránk a sérült hangszer javítását, ha nem szeretne csalódni a megrendelt szolgáltatásban! Kötik a határidők és nem akar senkinek az idejéből feleslegesen elrabolni? A legjobb megoldást szeretné megtalálni, lehetőleg az eredeti hangszerrel? A legkedvezőbb zongora javítás árakkal végezzük el a szükséges tevékenységeket és mindig igyekszünk költséghatékony, de hosszú távon is kifizetődő eredményre jutni.

Forduljon családi vállalkozásunkhoz, ha a zongorát nem nélkülözheti és azonnali hangszer javításra van szüksége! Törekszünk arra, hogy minden ügyfelünknek biztosítsuk a magas színvonalú, megbízható zongora javítást! A honlapunkon található elérhetőségeink egyikén kérjen hangszer javítást profiktól!

A zongora felújítás újjá varázsolja a legrégibb hangszert is!

Sok esetben éri meg a használt termékek vásárlása mellett dönteni, mert így nagyon gyakori, hogy egy márkás, kiválóan használható darabhoz jutunk az új árának töredékéért. Nincs ez másként a hangszerekkel sem. Egy jó hangszer, főleg egy zongora újonnan vásárolva nagyon drága, ezért érdemes körülnézni az eladó, használt zongorák között is. Ha pedig megtalálta a szimpatikus darabot, de az nincs megfelelő állapotban, akkor sem kell lemondania róla! A zongora felújítás a legjobb választás ilyenkor!

A használt zongora vásárlásán érdemes elgondolkozni, amennyiben még bizonytalan, hogy pontosan milyen típusra is lenne szüksége. Így kedvező áron juthat egy olyan hangszerhez, ami tökéletesen használható válik a zongora felújítás után. Általában a vételár és a zongora felújítás ára még együttesen sem éri el egy új hangszerét, sőt, így akár jelentős összeget is megspórolhat!

A zongora felújítás során a hangszert szinte teljesen újjá varázsoljuk. Gyönyörű hangzása lesz, a billentyűk tökéletesen fognak működni, illetve kijavítjuk a belső hibákat is. Fontos azonban, hogy a zongora felújítás után megfelelő helyre kerüljön, ahol ideális a hőmérséklet, a páratartalom, illetve ahol nem éri közvetlen napfény és huzat. Sokkal tovább marad majd jó állapotú a hangszer, ha ideális körülményeket biztosítunk neki: a hőmérséklet ingadozása nem tesz jót neki, de még fontosabb, hogy a páratartalom 40% és 60% között legyen. Ha erre a néhány dologra odafigyelünk, akkor sokkal kevesebbet kell majd karbantartással foglalkozni, és ritkábban lesz szükség hangolásra is. A zongora felújítás akkor jó befektetés, ha utána minél tovább igyekszünk fenntartani a hangszer szép állapotát.

Kérdése lenne a zongora felújítással kapcsolatban? Szeretne ajánlatot kérni egy használtan vásárolt hangszer újjá varázslására? Forduljon hozzánk bizalommal! A megadott elérhetőségeink bármelyikén vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal, és szívesen válaszolnak minden kérdésére!

Profi zongorát keres? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Régi hangszer, új zongorista? A zongorafelújítás nem várhat!

Egy hangszer értékes dolog, amit nem dobunk csak úgy ki, ha kicsit elhasználódik, vagy elromlik. Szerencsére vannak még olyan, megbízható mesteremberek, akik hangszerkészítésre, javításra, illetve felújításra szakosodtak. Az ő kezük alatt új életre kel a hangszer, ismét tiszta és gyönyörű hangokat lehet belőle előcsalni, ráadásul a külseje is megszépül, ha egy kicsit törődnek vele.

Akinek van családi tulajdonban lévő zongorája, annak arra is gondolnia kell, hogy a hangszer életét meghosszabbítsa, és gondoskodjon a karbantartásáról, hiszen soha nem lehet tudni, hogy mikor lesz rá szükség.

Az egyik gyerek a családban egyszer csak érdeklődést mutat a zene iránt, vagy kiderül róla, hogy van érzéke a zongorázáshoz? Ha megkezdi a tanulmányait a zene világában, szüksége lesz egy saját hangszerre, amin gyakorolni tud otthon is.

Forduljon hozzánk bizalommal, amennyiben szüksége van zongorafelújítással kapcsolatos szolgáltatásokra, és használja újra a felújított hangszert a család! Cégünk kifejezetten zongorákra és bútorokra specializálódott, már nagy tapasztalattal rendelkezünk felújításban és restaurálásban is. A zongorafelújítás során felmérjük a hangszer állapotát, és listába vesszük, hogy mi mindent kell változtatni rajta. Természetesen mindent a zongora eredeti állapotának figyelembevételével végzünk el. A zongorafelújítás során az a cél, hogy minél autentikusabb maradjon a hangszer, és az eredeti elemekkel megegyező, de új alkatrészek kerüljenek bele. A zongorafelújítás után a végeredmény pedig olyan lesz, mintha a hangszer új változatát kapná vissza.

Amennyiben szeretne zongorafelújítást rendelni tőlünk, bízza elhivatott szakembereinkre a feladatot, és egyeztessen időpontot velünk! A hangszert rövid időn belül felújítjuk, így már nemcsak egy lakberendezési tárgy lesz, hanem újra életre keltheti rajta a zenét egy ifjú zenerajongó. Kérjen árajánlatot tőlünk zongora felújításra: vegye fel velünk a kapcsolatot a honlapunkon megadott elérhetőségeink egyikén!

Mikor van szükség zongora karbantartásra?

Vitathatatlan, hogy minden hangszernek szüksége van bizonyos időközönként karbantartásra, azonban vannak olyan jelek mindegyik esetében, amelyek arra engednek következtetni, hogy a karbantartást nem lehet tovább halogatni. Nincs ez másképp a zongoráknál sem, amiknél szintén megfigyelhetők tipikus jelenségek, amik a karbantartás szükségességére utalnak.

Ha a hangszer használata közben azt veszi észre, hogy a billentés érzéketlen, vagy a mechanika kattog-zörög, esetleg nehézkes a járása, bizony nem várathat magára tovább a zongora karbantartása.

Ezek a jelenségek az idő előrehaladtával csak további kellemetlenségeket okoznak, ezért nem érdemes halogatni a zongora karbantartását, tanácsos mihamarabb szakemberhez fordulni ezzel kapcsolatban. Ezután ismét élvezheti a hangszer csodálatos hangját, és az azon történő játékot.

Ha Ön is hasonlókat tapasztal a hangszer használatakor, mihamarabb gondoskodjon a zongora karbantartásáról, melyhez bátran vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Zongorák teljes körű felújítása

Napjainkban sokan alábecsülik az antik bútokokat, illetve régi hangszereket. Ilyen jellegű tárgyak lehetnek például a hagyaték részei, és a hozzá nem értő örökösök meggondolatlanul megválnak a régmúltat idéző poros emlékektől.

Hangszerek tekintetében a zongora különösen nagy értéket képvisel, anyagi és eszmei értelemben egyaránt, így igen nagy hiba gyorsan túladni egy régi darabon. Azonban a zongorát is, csakúgy, mint bármi mást, megviseli a hosszú éveken át tartó porosodás, nyomot hagy rajta az idő.

A hangszer veszíthet esztétikai értékéből, valamint szükségessé válhat a húrozás, filcezés, vagy a zongora valamely elemeinek cseréje. A szép hangzás, illetve a tökéletes megjelenés érdekében érdemes szakember segítségét kérni a hangszer állapotának felmérésére, és szükség esetén a zongora teljes körű felújítását elvégeztetni.

Zongorák és pianínók teljes körű felújítása is tevékenységi köreink sorát bővíti, ezért ha tulajdonába kerül egy régi zongora, vagy felújításra szorul pianínója, forduljon hozzánk bizalommal!

Profi zongorát keres? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Pianínók felújítása

A zenekedvelő családok otthonában gyakran találni olyan hangszereket, melyek már hosszú idő óta családi örökségként vándorolnak generációról generációra. Ezek közül kiemelkedően népszerű és gyakori, hogy egy-egy dekoratív pianínó szerepel a tulajdonosok berendezési és használati tárgyai között.

A pianínó felépítés és méret tekintetében is különbözik a klasszikus zongoráktól, melynek köszönhetően igen közkedveltek voltak az elmúlt évszázad polgári családjai körében és napjainkra is fennmaradtak.

A családi örökségek igen értékesek, hiszen elhunyt szeretteink emlékei kötődnek hozzájuk, melyeket fontos, hogy méltó módon őrizzünk meg és gondoskodjunk az általuk képviselt értékek továbbításáról a fiatalabb generációk felé. A régi, kopott vagy rossz állapotban lévő pianínók felújítása manapság rutinfeladat a szakemberek számára, ezért nem szabad hagyni elveszni ezeket az értékes hangszereket.

Cégünk sok éves tapasztalattal és számos elégedett ügyféllel a háta mögött vállalja pianínók felújítását az igényeknek megfelelően, melyről bővebb tájékoztatásért tekintse meg weboldalunk információit, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

A zongora felújítás és javítás előnyei

A nem csupán hangszer, hanem egy kifejezőeszköz. A zene által az emberi érzéseket, hangulatot, egyedi mondanivalót közvetíti varázslatos hangjával. De mi történik, ha nem úgy szól kedvenc hangszerünk, ahogy kellene?

Vannak olyan emberek, akik ilyenkor megpróbálják önmaguk orvosolni a problémát. Ezzel a legtöbb esetben több gondot okozunk, mint amennyi hasznát látjuk, hiszen a kényes szerkezet és megfelelő tudás hiányában akár javíthatatlan kárt is előidézhetünk.

Miért érdemes kedvenc zongoránkat megjavíttatni?

Önnek is szenvedélye a zongorázás? Nem szeretné, ha a kedvenc hangszere a pincében végezné? Van megoldás! Cégünk, számos egyéb szolgáltatása mellett, zongorák javításával is foglalkozik.

Mielőtt megválnánk szeretett zongoránktól, érdemes végiggondolni, milyen lehetőségeink vannak. A modern technológiának köszönhetően rövid időn belül javíthatóak a zongorák, így nem kell sokáig nélkülöznünk hangszerünket, ha javításra szorul.

A zongora javítás lehetőségét különösen érdemes megfontolnia zenészeknek, akik számára a hangszer tökéletes állapota, valamint a mindennapi gyakorlás elengedhetetlen.

Ha hibát észlel zongorája működésében, vegye fel velünk a kapcsolatot bizalommal, mindenben készséggel állunk rendelkezésére, hogy hangszere újra tökéletesen működjön! Hosszú évek tapasztalata áll a hátunk mögött, így bátran kijelenthetjük, hogy nálunk biztos kezekben lesz kedvenc hangszere! Zongora javítással kapcsolatos kérdésekben nálunk a legjobb helyen jár!

Profi zongorát keres? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

A tökéletes meglepetés zongorakedvelő rokonának!

A zene minden emberre hatással van, csak a műfaj változó. Míg egyesek a populárisabb vonalat kedvelik, addig egy viszonylag szűkebb rétegnek még ma is a klasszikus műfaj dobogtatja meg a szívét. Az érdekesség a mai zenékben, hogy sokkal nyitottabban állnak a különböző műfajok keveredéséhez, mint régen.

A zongora azon hangszerek közé sorolható, melyek a legtöbb zenei műfajban fellelhetőek, és egyedi hangzást biztosítanak minden dallamnak.

Azok számára, akik zongoráznak, és komolyan is veszik ezt a mesterséget, nem lehet tökéletesebb ajándékot adni, mint egy restaurált zongorát!

A zongora restaurálásnak megvannak a maga szépségei és előnyei. Egy régebbi darab felújított állapotban gyakorta különlegesebb hangokat képes produkálni, mint egy új példány, főként, ha az adott zongorát egy nevesebb mester készítette! Ha Ön is szeretné meglepni zongoraművész rokonát vagy közeli barátját egy igazán egyedülálló ajándékkal, válassza zongora restaurálási szolgáltatásunkat!

Zongora felújítás: Öreg zongora nem vén zongora!

Aki egyszer beleszeretett a zongorázás világába, többé nem szabadul. Még akkor is, ha egy időre abbahagyni kényszerül, előbb-utóbb szinte biztosan visszatér kedvenc hangszeréhez. Azonban ha évekig nem használnak egy zongorát, akkor sok esetben felújításra van szükség, hogy újra megfelelően tudjon működni. A zongora felújítás több szempontból is sokszor a legjobb választásnak bizonyul, melyet mindenképpen szakemberre érdemes bízni.

A régi zongora felújításával egy kívülről-belülről megújult hangszerünk lesz, amely hosszú évekig okoz majd örömet, ráadásul ezzel az értéke is jelentősen megnő. Ám a zongora felújításába házilag nem szabad belekezdeni, hiszen nagyon bonyolult szerkezet, egy apró óvatlan mozdulattal is óriási károkat okozhatunk. A felújítás után átlagos használat mellett évi egyszer, vagy kétszer ajánlott a zongorahangolást beiktatni.

Forduljon hozzánk bizalommal, ha szeretné, hogy a zongora felújítását szakértő kezek végezzék! Kérje bátran ajánlatunkat megadott elérhetőségeinken!

Miért válassza zongora felújítási szolgáltatásunkat?

A zongorák rendkívül értékes és látványos hangszerek, a klasszikus stílusú otthonok nélkülözhetetlen kiegészítői. Az idő múlása a zongorákat sem kíméli, emiatt bizonyos alkatrészei, kiegészítői tönkre mehetnek akár használat nélkül is, így elkerülhetetlenné válik a zongora felújítása.

A zongorák felújítása több munkafázisban történik, ilyenkor a hangszerekben található alkatrészek teljes cserére is szorulhatnak!

Sokszor a billentyűk nem megfelelő működése okozza a zongorák alkatrészeinek meghibásodását, ezért a problémát ott kell megszüntetni, így a billentyűket kell javítani, vagy pótolni!

Nemcsak szerkezetükben kell felújítani a zongorákat, hanem esetenként megjelenésükben is! Külső felújítás során szükség lehet festésre, vagy a fa borítás újra lakkozására, mindezt a zongora állapota befolyásolja.

Szolgáltatásunk minőségét nemcsak a szakértelem határozza meg, hanem a precizitás, és odafigyelés is, a zongorákat rendkívül finom munkafolyamatok alkalmazásával hozzuk újra működésbe!

Bízza ránk zongorája felújítását! A minőségi szolgáltatást garantáljuk! Keressen minket bizalommal, kollégáink az Ön rendelkezésére állnak!

Profi zongorát keres? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Miért érdemes a zongora felújítás mellett dönteni?

Vitathatatlan, hogy a zongorák az egyik legnépszerűbb hangszereknek számítanak, nem véletlenül, hiszen a legandalítóbb és legkellemesebb muzsikát szolgáltatják a hallgatóságnak. Bizonyos emberek tulajdonában olyan régi zongorák találhatók, amelyek önmagukban is rendkívül értékesek, azonban, ha egy kis felújításon esnek át, újra visszanyerik régi fényüket, ezáltal valódi értéküket is.

A zongora felújítást elsősorban akkor szokták ajánlani a szakemberek, ha a jelenlegi tulajdonos szeretne túladni a hangszeren, hiszen az említett értéknövekedés rendkívül befolyásoló tényező egy adásvétel során.

Természetesen nemcsak akkor érdemes a zongora felújítás mellett dönteni, ha valaki eladná a hangszert, hanem akkor is, ha szeretné újra használatba venni és megszólaltatni a zongorát.

Ha minket választ, nívós szolgáltatás keretein belül, rövid határidővel újjávarázsoljuk hangszerét. Döntsön a zongora felújítás mellett, ehhez pedig keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Hozzáértő szakemberrel végeztetné a zongorajavítást?

A nem csupán hangszer, hanem egy kifejezőeszköz. A zene által az emberi érzéseket, hangulatot, egyedi mondanivalót közvetíti varázslatos hangjával. De mi történik, ha nem úgy szól kedvenc hangszerünk, ahogy kellene?

Vannak olyan emberek, akik ilyenkor megpróbálják önmaguk orvosolni a problémát. Ezzel a legtöbb esetben több gondot okozunk, mint amennyi hasznát látjuk, hiszen a kényes szerkezet és megfelelő tudás hiányában akár javíthatatlan kárt is előidézhetünk.

Ezért fontos, hogy a zongorajavítási munkálatokat minden esetben szakember végezze. Nagy tapasztalatunknak köszönhetően a segítségünkkel számos probléma megszüntethető. Ilyenek többek között a mechanikai meghibásodásai, működészavara, esetleges felújítása. Ezek érinthetik a fékezőket, tompítókat, kalapácsfejeket vagy a billentyűborítót is. A húrozat javítását is megoldjuk akár kompletten, akár részegységenként.

Zongora felújítással a hangszer újra a legjobb formáját tudja hozni!

zongora felújítás megoldható házilag és profival is, de az eredmény nem biztos, hogy ugyanolyan lesz! Egy akusztikus zongora nagyon érzékeny hangszer, ami állandó karbantartást és precíz gondozást igényel. Egy komoly zongora több tízezer, kisebb, nagyobb alkatrészből épül fel. Ezek az alkatrészek csak tökéletes állapotban képesek a hangszert eredeti hangzással megszólaltatni. Az a hangszer, ami felett már eljárt az idő vagy nem bántak vele kíméletesen, egy zongora felújítással még a szebb napokat látott külsejét is visszanyerheti.

Fontos tisztázni a zongorához kapcsolódó fogalmakat, mert mást jelent a javítás, a zongora felújítás, restaurálás vagy a karbantartás is. Ezeken túl a hangszernek szüksége van precíz beállításra, beszabályozásra és intonálásra is. Apró műveletek, de annál fontosabb mozzanatok ezek, amik nélkül a hangszer elveszti a hangját.

zongora felújításhoz kapcsolódik a restaurálás is, ami a hangszer külső borításának az eredeti állapotát igyekszik visszaadni. Az általában fából készült borítások színe, fénye megkophat, a fát kisebb és nagyobb sérülések csúfíthatják el. Ezeket szépíti meg a mester, anélkül, hogy cserélnie kellene az alkatrészeken és új elemekkel kiegészíteni a régi hangszert.

zongora felújítást családi vállalkozásban végezzük, a szaktudás generációról generációra száll, csakúgy, mint a hangszerek szeretete és tisztelete. Miskolcon és környékén tevékenykedünk, így szeretettel várjuk a környékbeli zongora tulajdonosok megkeresését. Forduljon hozzánk bizalommal, ha szeretné a régi hangszerét egy megújult külsővel, eredeti hangzással és kifogástalan állapotban visszakapni, a mi munkánkban garantáltan nem fog csalódni! Minden típusú és korú zongorát, valamint pianínót vállalunk és felújítunk. Az alkatrészcserétől az olajozáson át a festékszórásig elvégzünk minden zongora felújítási feladatot annak érdekében, hogy a hangszert még sokáig lehessen használni és ne csak díszként álljon a szobában.

zongora felújításról további információt a megadott elérhetőségeinken kérjen!

Mitől függ a zongorajavítás ára?

Egy zongorát, ami valódi remekmű és értékes vagyontárgy, természetes, hogy a tulajdonosai óvnak. A zongorák nem tartoznak az olcsó dolgok közé, meg kell becsülni őket, vigyázni kell rájuk. Éppen ezért nem szokás őket csak úgy kidobni, vagy lecserélni, ha meghibásodnak, vagy megsérülnek. Egy gondos szakember számára a zongorajavítás nem több rutin feladatnál, amivel a hangszert újra szép állapotba hozhatja.

Nem véletlen, hogy a zongorajavításnak nincsenek konkrét árai. Nem lehet minden zongorára ugyanazokat a díjszabásokat alkalmazni, mert a hibák is hangszerenként eltérőek lehetnek. A zongorajavítás első lépése az alapos állapotfelmérés, aminek során a szakember listát csinál a hibákról, és ezután jöhet csak a javítás. Előfordulhat, hogy új alkatrészre van szükség, annak a beszerzési költsége is eltérő lehet attól függően, hogy milyen illik a zongorába. A felújítás is szóba jöhet akár, ami egy régi hangszernél kifizetődőbb, mint az új megvásárlása.

Csak ezek után lehet a zongorajavítás pontos árát konkretizálni és tételekre bontani.

Amennyiben zongorajavításhoz keres szakembert, aki korrekt áron, lelkiismeretesen, hozzáértő módon javít és felújít, keressen meg minket bizalommal elérhetőségeinken!