Bútorrestaurálás

Antik bútor restaurálás Miskolcon

Az antik bútor restaurálásával emlékeket, értékeket, örökségeket mentünk meg! A bútorok nem egyszer használatos holmik, sok éven és évtizeden át végig tudják kísérni egy tulajdonos életét. Mégis sok olyan bútorral lehet találkozni az áruházak kínálatában, amik vacak minőségben készülnek és emiatt gyorsan befejezik bútorként a pályafutásukat. Gyakran hallani az idősebbek szájából, hogy régen minden jobb volt. Ez az állítás a legtöbb, korábban készült bútorra igaz, különösen azokra, amik igazán minőségi darabok. A régi bútorokat ma antik bútornak hívjuk, amik valódi értéket is képviselnek a koruk és a mesteri kivitelezésük kapcsán.

Az antik bútor restaurálás feladata, hogy visszaállítsa ezeknek a bútoroknak az eredetihez hasonló állapotát és megőrizze őket, mint értékes lakberendezési tárgyakat. Az antik bútor restaurálás komoly szakértelem és gyakorlat kérdése, enélkül nem beszélhetünk igazi restaurálásról. Aki ezzel foglalkozik, az évekig tanul, gyakorol, szakmai titkokat les el a tapasztaltaktól. Hiszen nem egyszerű javítgatásról van szó, hanem a korhű stílusjegyek, anyagok, technikák segítségével a bútor eredeti karakterének megőrzéséről.

antik bútor restaurálás jóval komolyabb kihívás elé állítja a szakembereket, mint egy felújítás vagy javítás. Az antik bútorok már sok mindent láttak, sok helyen jártak, saját történetük van. Előfordul, hogy hiányoznak róluk díszítések, letört darabok, amiknek a pótlása nem lehetséges bútor boltból. A kiegészítések, az eredeti alkatrészek pótlása, javítása sok esetben külön szakma. Ilyen a fa intarzia, a festés restaurálása is egy bútoron.

A antik bútor restaurálás képes visszaforgatni az idő kerekét és a bútort megfiatalítani, eltüntetve a szállítások, előző tulajdonosok, kallódás és hanyag kezelés vagy egyszerűen csak az idő nyomait. Az antik bútor restaurálásnál éppen emiatt mindig egyedi árakkal kell számolni. A bútor mérete, állapota és a szükséges javítások is befolyásolják a végleges összeget. Keressen minket elérhetőségeinken miskolci antik bútor restauráláshoz!

A bútor restaurálás az antik bútort újra megszépíti!

Amikor ajándékozásról van szó, akkor új dolgok vásárlására gondolunk. Az ajándék ennél sokkal színesebb fogalom, mert lehet élmény, finomság vagy egy megújult bútor is meglepetés.

bútor restaurálás célja, hogy egy antik, már megkopott bútort az eredeti állapotába visszaállítson. Ezt a szintet mesteremberek tudják elérni, ők rendelkeznek a bútor restauráláshoz szükséges eszközökkel, tudással és tapasztalattal.  Ajánljuk figyelmébe szolgáltatásunkat, akár saját bútorát szeretné restauráltatni, akár másokat szerezne ezzel a dologgal meglepni.

Miért ne lehetne ilyen jellegű szolgáltatással meglepni egy rokont vagy egy kedves barátot, ha azzal örömet szerzünk neki? Egy régi, de értékes bútor visszanyeri a régi fényét és a rozoga, kopott, megfakult  holmi helyett újra szép és értékes lesz. A bútor restaurálás a legjobb megoldás arra, hogy egy régi bútorból új, de mégis ugyanaz szülessen meg.

bútor restaurálás nem felújítást jelent, hanem az antik bútor eredeti állapotának visszaállítását foglalja magában. A helyreállítás során ugyanabban a stílusban, lehetőség szerint ugyanolyan technológiával és hasonló anyagokkal dolgozik a mester. Az elkészült munka egy sokkal szebb és jobb állapotban lévő antik bútor, amit használni is lehet a rendeltetésének megfelelően.

A vállalkozásunk birtokában van mindannak a tudásnak, felszerelésnek és elhivatottságnak, ami ehhez a fajta munkához elengedhetetlen. Az antik bútorok jellegzetes stílusát és karakterét is vissza kell tudni adni, helyre kell tudni állítani a bútor restaurálással. Ez az egyik célunk, amellett, hogy a sok évet megért tálalók, szófák, asztalok és szekrények sérülésein, állapotán javítunk. Egy eredeti antik bútor még újabb éveken, évtizedeken át szép maradhat, ha szakavatott kezek közé kerül.

Ha van olyan ismerőse, aki antik bútorral rendelkezik, de az már nincs a legjobb állapotban, meglepheti egy bútor restaurálással. Garantáltan nem marad el az öröm! A szolgáltatásainkról és azok árairól többet megtudhat, csak lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségeink egyikén!

A bútor felújítás a régi bútort új formába öltözteti!

Az újrahasznosítás minden területen követendő dolog, mert régi tárgyakat tudunk a segítségével tovább használni. Ami másnak már csak kacat és a helyet foglalja, az nekünk valami egészen új holmivá válhat. Ezt az elvet a bútorok esetében is követhetjük.

Sokan szívesen nézelődnek bolhapiacokon, régiségvásárokon, keresnek használt bútorokat az interneten. A régi bútorok nagy része minőségi, időtálló alapanyagból készül, ami évtizedek múltán is szép állapotban van.

A stílusuk és a küllemük viszont nem biztos, hogy beleillik a vásárló ízlés világába, otthonába. A megoldás a bútor felújítás.

bútor felújítás segítségével a régiből új lesz, a divatjamúltból egyedi, stílusos berendezés. A bútor felújítás nem azt jelenti, hogy a régi vagy használt bútort olyannak kell meghagyni, mint amilyen volt, éppen ellenkezőleg. Számtalan lehetőség kínálkozik arra, hogy a komód, a tükrös asztalka, a tálaló vagy az ágykeret egy egészen új külsőt kapjon. Egy bútor felújítás során a bútor egészen más színt kaphat, mint az eredetije volt, ugyanez vonatkozik a stílusra is. Lehet vintage, modern vagy akár romantikus. A bútor darabnak nem kell megtartani minden eredeti elemét, el is lehet venni belőle vagy hozzáadni, ennek eredményeként pedig teljesen új funkciót is betölthet a bútor. A terveket és elképzeléseket meg tudjuk valósítani az ésszerű határokon belül. Bízza ránk a bútor felújítást és hamarosan már az új helyére állíthatja felújított bútorát!

A bútor felújítást természetesen nem lehet kezdőre bízni, csakis tapasztalt mester kezében formálódik az anyag olyanná, amilyenné a tulajdonosa megálmodta. Aki nem szeretne maga belefogni a barkácsolásba vagy nem is ért hozzá, annak a figyelmébe ajánljuk a cégünk szolgáltatásait. Lépjen kapcsolatba kollégáinkkal, amennyiben a bútor felújítással kapcsolatos szolgáltatásainkat szeretné igénybe venni! A weboldalunkon szereplő elérhetőségeink egyikén minden támogatást megadunk ügyfeleinknek ahhoz, hogy jól döntsenek. Kérjen tőlünk árajánlatot és egyeztessen időpontot a munkára!

Antik bútor felvásárlással kapcsolatban is megbízhat bennünk!

Lakásfelújítás esetén a régi, már nem használt bútorok méreteiknél fogva rengeteg értékes helyet foglalnak, ráadásul szállításuk és karbantartásuk roppant idő- és pénzigényes feladat. Hely szűkében a régi klasszikusan robusztus darabok tárolása, egy új beszerzése esetén, akár lehetetlen kihívás elé is állíthatja Önt, és nem feltétlenül jó megoldás, ha külön erre a célra kibérel egy raktárhelyiséget.

Előfordul az is, hogy egy örökség részeként olyan tárgyak birtokába jut, melyek feleslegesek az Ön számára, vagy még ha egyébként tetszenek is, egyszerűen nem tudja már hová elpakolni őket, és az elajándékozásuk sem megoldható.

Mielőtt azonban úgy dönt, hogy a következő lomtalanítás alkalmával megszabadul a már feleslegessé vált székektől, asztaloktól, vitrinektől és szekrényektől, érdemes megfontolnia, hogy felkeres egy antik bútor felvásárlással is foglalkozó szakembert, mert könnyen kiderülhet, hogy antik bútorról van szó, és jobban jár, hogyha a kidobás helyett az eladást választja!

Az antik bútorok felvásárlása során fontos szempont, hogy mikor készültek, milyen állapotban vannak, és hogy az évek alatt kaptak-e új kárpitot, vagy átestek-e bármilyen felújításon. A legtöbbjük fényes, csiszolt felülettel rendelkezik, a mai divattal ellentétesen viszonylag hosszú, sokszor faragott mintával díszített lábakon állnak, különböző méretű nagyon részletes fafaragások találhatóak rajtuk. Rengeteg ember figyelmét felkeltik még ma is, ezekkel az antik bútorok felvásárlása során megmentett klasszikusan szép darabok, ezekkel szeretnék berendezni az otthonukat, annak ellenére, hogy manapság sokan a legmodernebb divatot próbálják követni a lakberendezésben is.

Ha Ön is túladna már nem használt, vagy örökölt antik bútorain, keressen minket bizalommal, antik bútor felvásárlással is foglalkozunk! Amennyiben bármilyen kérése van, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén, szívesen megosztunk Önnel minden fontos tudnivalót az antik bútor felvásárlásról!

Miért válassza a bútorrestaurálást?

Sokaknak a padlása rejt régi szekrényeket, komódokat, egyéb bútorokat, amik általában lomtalanítás előtt kerülnek elő. Ilyenkor a legtöbben azonnal megszabadulnának ezektől a berendezésektől, azonban nem érdemes elhamarkodottan dönteni, hiszen nagy valószínűséggel a régi bútor még használható, csak restaurálásra van szükség ehhez. Azoknak az ingatlantulajdonosoknak, akiknek otthonuk klasszikus stílusú szekrényekkel, komódokkal van berendezve, nekik különösen ajánlott az előkerült bútorok restaurálása mellett dönteni.

 

Ezen kívül több dolog miatt is érdemes a bútorrestaurálást választani. Ezek a régi bútorok rendkívül értékesek, még akkor is, hogyha évek óta a padláson vagy a fészerben álltak, és ez meglátszik rajtuk. Az, hogy többségük viszonylag kevés szerkezeti hibával pihent át húsz, harminc, akár negyven évet is, az annak tudható be, hogy korábban sokkal nagyobb figyelmet fordítottak a szekrények, komódok egyéb bútorok alapanyagaira, mint manapság. Bútorrestaurálás után ezek a berendezések ugyanolyan megbízhatóak lesznek, mint újkorukban, tehát nem érdemes tőlük megszabadulni, még akkor sem, ha nem használja fel lakberendezéshez. A bútorrestaurálásnak köszönhetően az értéküket is visszanyerik a berendezések, többszörösen is, ezért eladásra is alkalmasak. Vevő biztosan lesz rájuk, ugyanis az utóbbi években virágkorukat élik a régi, felújított szekrények, asztalok, egyéb bútorok.

A bútorrestaurálással egy igazán egyedülálló hangulatú, különleges berendezést kap végeredményül. Vétek kihagyni ezt a lehetőséget, hiszen bármelyik opció mellett is dönt, csak nyerhet vele.

Ne hagyja veszni értékes komódját, szekrényét, hiszen pótolhatatlan régi kincsek, amiknek új esélyt kell adni bútorrestaurálással! Ha felkeltettük érdeklődését, és megelégelte a lapraszerelt bútorok egyhangúságát otthonában, vagy eladná a padláson talált berendezéseket, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén, és válassza a bútorrestaurálást! A minőségi, megbízható szolgáltatást garantáljuk.

Profi zongorát keres? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Örök emlékek – antik bútorok

A múlt mindenki emlékezetében él. Az emlékek szép dolgok, de a megtörtént események, szeretett családtagjaink csak lelki szemeink előtt élhetnek már. Vannak azonban tőlük örökölt tárgyaink, bútoraink, melyeket nosztalgikus érzésekkel használunk meg újra és újra, elmerengve a múlton, és nem szeretnénk, ha a szeretett tárgy megsérülne.

Az antik darabokat sem kíméli azonban az idő múlása, bármennyire is vigyázzunk szeretett bútorainkra.

Talán Önnek is van egy szekrénye, amit a dédnagymamája használt még fiatalkorában, és már nem illeszkednek rendesen a szárnyak, mégsem meri restaurálás alá vetni, attól tartva, hogy a modern eszközökkel készített sarokpánt zavarni fog az összképben.

Mi úgy vállalunk antik bútorretusálást, hogy bútorait olyan állapotban láthassa és használhassa újra, amilyen állapotban megkapta.

Keressen fel minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén, amennyiben antik bútorai felújításra szorulnak, mi nagy szakértelemmel és gondoskodással varázsoljuk újjá bútorait!

Műbútorasztalos szolgáltatások az igényeknek megfelelően

Az értékes, egykor művészi munkával elkészített dekoratív és stílusos bútorok az idő múlásával és a rendszeres használat következtében tönkremehetnek és megkophatnak, melyre a restaurálás lehetősége számos kreatív és modern ötletet vethet fel, azonban minden esetben profi és tapasztalt műbútorasztalos szakemberre van szükség. A műbútorasztalos hivatás célja, hogy a minőségi anyagokból ízlésesen elkészített értékes bútoroknak visszaadja régi fényét bútortípustól függetlenül.

 

A bútorelemek felújítása és átalakítása stíluson belül, vagy modernizálva:

 • Nappali bútorok
 • Hálószoba bútorok
 • Konyhabútorok
 • Egyedi kiegészítő bútorok
 • Számos egyéb berendezési tárgy

A bútordarabok szerkezeti felújításán felül a díszítési munkálatok elvégzése is a műbútorasztalos szakember feladata, melynek köszönhetően egységes és hiteles lakberendezési tárgyak kerülhetnek a különféle stílusú otthonokba.

Régi bútorai restaurálásához és modernizálásához válasszon profi műbútorasztalos szolgáltatásokat és tekintse meg bővebb információinkat, valamint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken, hogy otthona olyan lehessen, amilyet megálmodott!

A bútorrestaurálás megszeghetetlen szabályai

Amikor egy féltett, de már rossz állapotban lévő bútorunkat szakavatott kezekre bízzuk, fontos, hogy olyan mesterembert keressünk, aki valóban ért a bútorrestauráláshoz. Borzalmas csalódást és kárt tud okozni egy olyan kontár, aki nem tartja be a bútorrestaurálás szabályait, hiszen a régi bútorok értéke, azok stílusában és korában rejlik.

Hogy mik lennének ezek a szabályok?

Röviden a következők:

 • Csak egyértelmű hiányokat pótolunk
 • Meg kell mentenünk az eredeti alapanyagot
 • Kirívó változtatásoknak helye nincs
 • Az egykori megmunkálás nyomait meghagyjuk
 • A restaurálás nyomait nem feltétlenül érdemes eltüntetnünk
 • Nem kell feltétlenül eltávolítanunk az elöregedett részeket
 • Minden eredeti feliratot őrizzünk meg a bútoron
 • Eredetileg is felhasznált anyagokkal dolgozzunk
 • Visszafordíthatatlan eljárást csak ritka esetekben használjunk, mikor a bútor máshogy nem megmenthető

Amennyiben igazán tapasztalt mesterembert keres bútorai restaurálásához, a legjobb helyen jár! Ajánlatunkért keressen bennünket bizalommal!

Tanácsok az antik bútorok felújításához

Az antik bútorok felújításával és karbantartásával újra életet varázsolhatunk kedvenc darabjainkba. Nem mindegy azonban, hogy milyen anyaggal tisztítjuk ezeket az egyedi és régi bútorokat.

A felújítandó bútorokat először vizsgáljuk meg, hogy milyen állapotban vannak. Az egyedi átalakíthatóság lehetőségét is meg kell vizsgálni, hogy tovább lehessen használni a bútort.

 

Az antik bútorok tisztítása történhet szárazon és nedvesen. A száraz tisztításnál a felületi szennyeződéseket lehet eltávolítani. A régi lakkréteget színlőpengével és csiszolópapírral távolíthatjuk el. A nedves tisztításra akkor van szükség, ha zsíros szennyeződéseket szeretnénk eltávolítani. A makacsabb zsíros szennyeződést szalmiákszesszel le tudjuk oldani a felületről. Ha lakkozott felületet szeretnénk megtisztítani, akkor ajánlott a bútor saját hígítójával eltávolítani a zsírfoltot. A festéket a bútorról kálilúg vagy nátronlúg vizes oldatával tudjuk feloldani.

Az antik bútor felújítása megvalósulhat úgy, hogy a szerkezeti elemeket újra gyaluljuk és ragasztjuk, valamint a vasalatokat javítjuk, tisztítjuk, pótoljuk.

Ha szeretné antik bútorát felújítani, nem kell mást tennie, mint felvenni velünk a kapcsolatot!

A régi bútor nem szemét, hanem érték!

Manapság túl gyakran találkozhatunk azzal a jelenséggel, hogy a lomtalanítások során értékes bútorokat raknak az út szélére tulajdonosaik, mert nem biztos, hogy tudják, mit is birtokolnak.A döntésük sokszor azon alapul, hogy az adott darab már kopott, az ajtók nyikorognak, a kárpit lyukacsos.

Azonban az, hogy valami rossz állapotba került, még nem jelenti azt, hogy így is kell maradnia! A bútorrestaurálás segíthet! Jól fontolja meg, hogy mit dob ki, mert a bútorrestaurálás módszereivel a régi darabok is újjá varázsolhatók, visszaállíthatók az eredeti állapotukba.

 

Esetleg olyan helyzetbe került, hogy nem tudja eldönteni, valamit érdemes-e még megtartania, költeni rá? Ebben az esetben is hívhat minket, és ha célszerű elvégezni a bútorrestaurálást, akkor rögtön ránk is bízhatja!

Ne váljon meg szeretett bútoraitól csak azért, mert régiek, lehet, hogy nagy értéken ül – legalább eszmei értelemben! Keressen minket bátran és használja ki a bútorrestaurálás lehetőségeit Ön is!

Profi zongorát keres? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ha megbízható műbútorasztalost keres

A műbútor egy aprólékosan megkomponált bútordarab, mely művészeti értékkel is bír alapvető funkciója mellett. A műbútorasztalos pedig az a szakember, aki elkészíteni és restaurálni is képes ezeket a műtárgyakat.

A legfőbb különbség egy bútor és egy műbútor között az alkalmazhatóság. Míg előbbinél kevésbé lényeges az esztétikum, a praktikusság dominál, addig az utóbbit akár használhatjuk dísztárgyként is, attól függetlenül, hogy használati tárgyként is megállja a helyét.

A műbútorasztalos feladata tehát annyiban tér el egy átlagos asztalosétól, hogy olyan bútorokkal foglalkozik, melynek megjelenése sokkal inkább emlékeztet egy műalkotásra, mint egy átlagos bútorra. Hogyan lehetséges ez? Precizitással, szépérzékkel, az alapanyag tökéletes ismeretével és aprólékossággal!

Egy műbútorasztalos azonban sokkal többre képes ezeknél, hiszen egy kész darabot is könnyedén restaurálni tud, ha az az évek alatt veszít esztétikumából! Ha Önnek is műbútorasztalosra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

Az antik bútorok eleganciája

Ön is az antik bútorok szerelmese, esetleg örökölt egy régi berendezést, ami igazán elnyerte a tetszését? Ha Ön is azt szeretné, hogy bútorai a szecesszió, rokokó, biedermeier, barokk, reneszánsz stílusában ragyogjanak újra, akkor nálunk garantáltan a legjobb helyen jár!

Vállalkozásunk örömmel vállalja az antik bútorok restaurálását. Célunk, hogy ezek az értékek visszanyerjék eredeti állapotukat és elfoglalhassák újra méltó helyüket a lakásokban.

A régi bútorok nem csak nagy értékkel rendelkeznek, hanem sajátos eleganciával és kisugárzással is bírnak, ellentétben a tucat számban gyártott, gyenge minőségű, gyorsan összeszerelhető bútorokkal, amelyeket néhány év után általában le is cserélünk.

Az antik bútorok restaurálása ezért is kíván nagy szakértelmet, hiszen ezeket a tárgyakat részletes kidolgozottság, különleges mintázatok jellemzik, továbbá a legnemesebb fafajták szolgálnak alapanyagul hozzájuk.

Ha Ön is újra ragyogó pompában szeretné látni antik berendezéseit, bátran keressen minket bútorok restaurálásával kapcsolatban!

Restaurálás és felújítás – mi a különbség?

A köznapi nyelv gyakran keveri ezt a két fogalmat, pedig korántsem azonos tevékenységekről van szó. De akkor mit is takar pontosan a bútor restaurálás és a bútor felújítás?

A restaurálás esetében az a legfontosabb szempont, hogy minél többet megőrizzünk az alkotóelemekből, azokat úgy kezeljük és javítsuk, hogy olyan állapotot kapjuk végeredményül, ami közelíti az eredetit.

A bútor restaurálásakor törekedni kell arra, hogy még a javító anyagok is olyanok legyenek lehetőleg, amilyeneket abban a korszakban használtak, amikor az adott darab készült, hiszen csak így lehet hiteles az elkészült munka.

A bútor javítás esetében más a helyzet. Ilyenkor elsősorban olyan darabokról beszélünk, amelyek napi használatban vannak, ezért a praktikum felülírja a korhűséget. Noha itt is érdemes törekedni az eredeti állapot visszaállítására, de nem feltétlenül szükséges, hacsak a megrendelő úgy nem akarja.

Egy biztos, akár bútor restaurálásról, akár felújításról van szó, azt érdemes szakemberre bízni! Hívjon minket bátran!

Bútorrestaurálás: Óvja szeretett bútorait!

Minden otthonnak megvannak a maga meghatározó bútordarabjai, ezek közül sok akár generációkon keresztül is szolgálhatja a családot. Ez bizony azzal jár, hogy ezeken a bútorokon is nyomot hagy az idő vasfoga. Ahogyan más használati tárgyaknak, úgy a bútoroknak is szükségük van gondoskodásra, törődésre. ezt a bútorrestaurálás adja meg nekik.

A bútorrestaurálás nem csupán akkor megoldás, amikor a bútor már teljesen rozoga állapotban van, de még sem szeretnénk attól megválni, ezért elvisszük felújíttatni.

 

A bútorrestaurálás akkor is indokolt, ha kisebb-nagyobb olyan beavatkozásra van szükség, ami sérüléseket orvosol vagy esztétikai szempontból indokolt az elvégése. Egy felfeslett rész a kárpiton, egy meglazult bútorláb, egy hiányzó polc. Ezeket a képzett restaurátor észrevétlenül képes javítani, pótolni, anélkül, hogy a bútor eredeti stílusában, szépségében kár esne. Egy egyedi bútor vagy egy antik bútor esetében is indokolt azt képzett szakemberrel javíttatni, hiszen ő tudja a legapróbb részleteket is hűen visszaadni.

Keressen minket, és gondoskodjon szeretett bútorairól!

Miért bízza profikra a bútorrestaurálást?

Vannak olyan emberek, akik nem igazán rajonganak az új bútorokért, inkább a régiségeket szeretik, azonban ezek közül számos darab szorul felújításra. Sokan maguk szeretnék elvégezni a régi bútorok restaurálását, azonban ez egyáltalán nem előnyös lépés! Ehhez mindenképp profi szakemberre van szükség, mert egy laikus kéz rengeteg hibát véthet egy értékes, régi bútoron.

Mivel a bútorrestaurálás rendkívül finom mozdulatokat és speciális vegyszerek használatát igényli, mindenképp tapasztalt szakembert kell felkérni a munkára.

Egy tapasztalatlan ember nem csak rossz sorrendben használhatja a vegyszereket, de olyan durva felületi sérüléseket is okozhat a bútoron, ami miatt az veszíthet értékéből! Így egy későbbi eladásnál jóval alacsonyabb összegért fog csak elkelni.

Ha nem találta még meg azt a profi szakembert, aki tökéletesen elvégezné a bútorrestaurálást, ne kutasson tovább, hiszen jó helyen jár! Több éves tapasztalatunknak és maximalizmusunknak köszönhetően régi bútora új fényben tündökölhet! Szolgáltatásunk igénybevételéért vegye fel velünk a kapcsolatot!

Profi zongorát keres? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

A bútorfelújításról röviden

Manapság nagyon divatos lett házilag felújítani az öreg bútorokat. Rengeteg technika létezik, amivel a megunt berendezést újjá varázsolhatjuk: lefesthetjük őket krétafestékkel, koptathatjuk a vintage hatás eléréséhez, de akár öntapadós tapétával is bevonhatjuk a felületüket, hogy izgalmas mintákkal töltsük meg életterünket.

Fontos azonban, hogy csak olyan bútort újítsunk fel házilag, ami nem minősül régiségnek, és az általunk végzett munka csak növeli az értékét!

Ha antik bútort festünk át, azzal gyakorlatilag tönkre is tehetjük, és szakértő kell a helyreállításához, ha az egyáltalán még lehetséges! A bútorfelújítás és a restaurálás nem összekeverendő fogalmak, hiszen míg az előbbivel a bútor új állapotát állítjuk vissza, addig az utóbbit a patina megőrzésével, a változtatások mellőzésével és az eredeti alapanyag megtartásával hajtjuk végre!

Ha bútorfelújításon gondolkodik, de nem biztos benne, hogy házilag is meg tudja oldani, keressen bennünket elérhetőségeinken!

Egy jó restaurátorral a régi bútorok is új fényt kapnak!

Előfordul, hogy nem a lakberendezési áruházban vásárolunk magunknak új bútorokat, hanem helyette a régiségpiac, vagy az antik kereskedés felé vesszük az irányt. Ezeken a helyeken jóval karakteresebb, egyedibb bútorokat találunk, olyanokat, amilyeneket már nem gyártanak. A régi bútoroknak megvan az a sajátosságuk is, hogy magukon hordozzák a saját történelmük jeleit is. Karcolások, kisebb-nagyobb sérülések, kopások, hiányzó elemek vagy éppen fényét vesztett festék képében. Ezeken egy jó bútorrestaurátor tud segíteni.

 

Megesik, hogy egy régi bútorba azonnal beleszeretünk, még annak ellenére is, hogy az felújításra szorul. Ne hagyjuk ott, hiszen a javítás, felújítás is jó befektetés és nem feltétlenül kerül sokba!

Keressen minket bizalommal, és segítünk újonnan vásárolt régi bútorát felújítani! Családi vállalkozásunk kiváló bútorrestaurátorokból áll, akik értik a dolgukat, és az Ön kívánságai alapján újítják fel a régiségeket. Restaurálás, felújítás, javítás is szerepel bútorrestaurátor műhelyünk szolgáltatásai között!

Lépjen velünk kapcsolatba megadott elérhetőségeinken, és bízza ránk régi bútorait!

Bútor felújítás hintaszékre is!

Az otthonunk tele van számtalan, a szívünknek kedves tárggyal, amikhez ragaszkodunk. Nem kell ahhoz megrögzött gyűjtőnek lenni, hogy egy kedves emlékeket idéző tárgy, egy régi bútordarab igazán a szívünkhöz nőjön, és még akkor is őrizgessük, amikor már eljárt felette az idő.

A hintaszékekről elmondható, hogy igazán karakteres darabok, amikből nem lehet már minden lakásban találni klasszikus példányokat. Például az eredeti, thonet hintaszékek is patinás darabnak számítanak. Amennyiben Önnek is van ilyenje, ne hagyja, hogy az enyészeté legyen, bútor felújítással még megmenthető!

 

Ezeknek a hintaszékeknek a gyengepontja a fonott támlájukban és ülőrészükben van. A természetes anyagból készült, hálós rész könnyen sérül, beszakad, a hintaszék pedig használhatatlanná válik. Keressen meg minket bizalommal bútor felújítással kapcsolatban, és mi gondoskodunk hintaszéke restaurálásáról!

Keressen minket bátran elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot bútor felújításra!

A bútorrestaurátor új életet ad a bútorainak!

A bútorrestaurátor feladata összetett, egyrészt gondoskodik arról, hogy a régi, vagy sérült, elhasznált bútorok újra jó formába kerüljenek, másrészt ahhoz is hozzájárul, hogy a bútorok tulajdonosai megtarthassák azokat a tárgyaikat, amikhez ragaszkodnak.

Egy jó bútorrestaurátor képes visszaadni a régi, megkopott bútoroknak a régi megjelenését, és akár egy fotó alapján újra formába hozni azokat.

Az antik bútorokhoz nem lehet csak úgy, meggondolatlanul nyúlni, ehhez a munkához megfelelő képzettség, nagy szakmai tudás és tetemes tapasztalat is kell, különben az eredmény nem lesz a várakozásoknak megfelelő.

Ha bútorrestaurátort keres, forduljon hozzánk bizalommal és hagyja a bútorai felújítását egy olyan csapatra, akik már generációk óta foglalkoznak ezzel a feladattal! Elmondhatjuk, hogy több generációs bútorrestaurátorokként az életünk része a bútorokkal való foglalkozás. Ennél több nem is kell!

Ha érdeklődik szolgáltatásaink iránt, és van egy restaurálásra szoruló bútora, lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink egyikén!