Zongora restaurálás

Zongorarestaurálás: ne hagyja veszni!

Egy zongora érték, méghozzá komoly érték, és ha egy öreg darabról van szó, ez csak emelkedik, méghozzá meredeken. Ez még abban az esetben is így van, ha egy használhatatlan darabról van szó, ám a zongora restaurálás után képes megsokszorozni a belé fektetett összeget.

A régiségek, így például a zongorák restaurálása komoly tapasztalatot és tudást, valamint különleges eszközöket és anyagokat igényel. Mivel egy zongora többnyire nem általánosan használt anyagokból készül, ezeket külön be kell szerezni, hiszen nem mindegy, hogy egy mahagóniból készült részegységet milyen fával pótolnak, ha az szükséges – csakis a mahagóni jöhet szóba.

Ugyanez vonatkozik természetesen a zongora más alkotóelemeire is, hiszen a felújítás és a restaurálás nem ugyanazt jelenti.

zongorarestaurálás lényege a hangszer használhatóvá tétele, a korhadt farészek cseréje, a burkolat rendbetétele, és még hosszasan sorolhatnánk, de mindez a zongora korát és történetét figyelembe véve. A patina megőrzése ugyanúgy a restaurálás folyamatába tartozik, mint a szépen szóló hangok, ám nem szabad, hogy a zongora veszítsen az értékéből. Márpedig, ha a tárgyak régiség-jellege elvész, az értékcsökkenést von maga után. A felújítás viszont az eredeti, új állapot visszaállítását jelenti, ami egy antik zongora esetében hatalmas hiba lenne.

Amennyiben Ön is rendelkezik egy antik, restaurálásra váró zongorával, forduljon hozzánk bizalommal! tapasztalatunknak és tudásunknak köszönhetően hangszere viszonylag rövid időn belül tökéletes restauráláson esik majd át, a végeredménnyel pedig garantáltan elégedett lesz. Az általunk elvégzett zongorarestaurálások a szakmai megbecsülésünket erősítették, hiszen egytől-egyig minőségi munka mind! Ám nem csak zongorák restaurálása kapcsán érdemes bennünket választania, hiszen nagy tapasztalattal rendelkezünk a különféle antik bútorok terén is.

Ha felkeltettük az érdeklődését a zongorarestaurálás iránt, és szeretne megbízni bennünket a feladattal, illetve, ha kérdése lenne tevékenységünkkel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

A zongorarestaurátor feladatai

Zongorarestaurálás több évtizedes tapasztalattal, komoly szakértelemmel, kedvező feltételekkel – válasszon Ön is bennünket!

zongorarestaurálás nem csupán felelősségteljes munka, de komoly tapasztalatot is igényel, hiszen elég egy rossz döntés, és a zongora máris veszít az értékéből; nem is keveset. Fontos tudni, hogy egy restaurálandó zongora régiség, és mint olyan, komoly értéket képvisel, a szakszerűtlen, kontár munka viszont nagyon könnyen egy halom értéktelen fává és alkatrésszé silányíthatja.

Éppen ezért egy tapasztalt, a szakmáját értő zongorarestaurátornak szerteágazó tudással kell rendelkeznie nem csupán a zongorák felépítése és az anyagok terén, de a különböző korokban épített, különféle típusú zongorák minden apró titkát is ismernie kell, hiszen csak így végezhet tökéletes munkát.

zongorarestaurátor feladatai közé tartozik a zongora állagának megóvása, a történetileg azonos helyreállítása, az eredetiség megőrzése. Egy igazán régi zongoránál ezeket kell elvégezni, mégpedig úgy, hogy a kopások és javítások, a használat különféle nyomai megmaradjanak, hiszen ezek adják a zongora értékének egy jókora részét, mivel bizonyítják, hogy valóban egy igazi antik darabról van szó. A felújítás már más lapra tartozik, de egy több, mint száz éves zongora esetében szinte bűnnek minősül a komplett felújítás – már csak az anyagi veszteség okán is, hiszen a régiségek értéke a korukkal egyre csak növekszik, és akár befektetésként is megállják a helyüket.

zongorarestaurálás során egy dokumentációt is el kell készíteni, amiben a zongora restaurálás előtti és utáni állapota kerül rögzítésre, így ugyanis igazolható a restaurálás ténye. A zongora szerkezetileg és a felületét tekintve is megújul, illetve, mint hangszer is használható lesz; épp úgy, mint új korában.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és szeretne bennünket megbízni a zongorarestaurálással, illetve, ha kérdése lenne tevékenységünkkel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Profi zongorát keres? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

A zongorarestaurálás nemcsak a hangszer régi szépségét adja vissza!

Ahogy más tárgyakon, úgy a zongorákon is meglátszik az idő múlása. Egyes daraboknak közülük még előnyére is válik a kopottság, azonban a legtöbb zongora akkor nyújtja a legszebb látványt, ha régi pompájában tündökölhet. Ha az Ön tulajdonában is van olyan hangszer, ami újkorában sokkal lenyűgözőbb volt, mint manapság, adja vissza a szépségét a zongorarestaurálás segítségével!

A zongorarestaurálásnak köszönhetően a hangszer visszanyerheti lenyűgöző kinézetét.

Sokan nem tudják, de erre nemcsak amiatt van szükség, hogy ismét lehessen gyönyörködni a hangszerben, hanem a restauráláson keresztül olyan szennyeződésektől, kopásoktól is megszabadul a zongora, ami a jövőben a szerkezeti állapotát is befolyásolta volna. Ha hosszú ideig halogatja a zongora restauráltatását, az akár visszafordíthatatlan károkat is okozhat.

Becsülje meg értékes hangszerét, ezért, ha itt az ideje, restauráltassa zongoráját! A szolgáltatás igénybevételéért keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Mit érdemes tudni a zongorarestaurálásról?

Egy öreg hangszert, főleg, ha értékes, nem lehet egyszerűen felújítani; restaurálni kell. Ezt azért fontos kiemelni, mert a régiségek szimpla felújításával elveszik azok értéke, holott több millió forintot is érhetnek, ami egy csapásra változik nullává, ha egy hozzá nem értő veszi őket kezelésbe. A zongorarestaurálást pedig főleg komolyan kell venni, hiszen egy zongorának nem csupán a mérete nagy, de az ára is magas.

A zongorarestaurálás célja az antik hangszer állagmegóvása, esztétikai, történeti épségének helyreállítása olyan eljárásokkal, amik biztosítják a fennmaradását. Ilyenkor az eredetiség megőrzése, illetve visszaállítása a lényeg, hiszen minden zongorának megvan a maga története, amik a kopásokban és javításokban érhetőek tetten, és ezeket a történeteket érdemes megőrizni az utókor számára. Természetesen a tulajdonos döntése, hogy ezt, vagy a teljes felújítást kéri-e, de az igazán értékes hangszereket általában inkább megtartják patinás állapotban. Mivel a régiségek értéke a korukkal egyre csak növekszik, befektetésként is megállják a helyüket, és nincs ez másként a zongorákkal sem.

A zongora restaurálásakor dokumentáció készül, amiben rögzítjük a restaurálás előtti és utáni állapotát, az eltávolított, és a munkafolyamat alatt használt anyagokat. Erre azért van szükség, mert csak így igazolható, hogy valóban restaurálás történt, és nem csupán felújítás. A zongora szerkezetileg és a felületét tekintve is megújul, emellett pedig természetesen mint hangszer is visszanyeri újszerű tulajdonságait, vagyis ismét ugyanúgy használható lesz, mint új korában.

Önnek is a birtokában van egy antik zongora, és szeretné, ha ismét használhatóvá válna úgy, hogy az értéke nem csökken, hanem inkább növekszik? Akkor válassza cégünket és a zongorarestaurálást! Közel ötven éves tapasztalattal rendelkezünk, így bátran ránk bízhatja a hangszerét! Amennyiben szeretné igénybe venni szolgáltatásainkat, vagy kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Zongora restaurálás: a régi hangszer nem öreg hangszer!

zongora restaurálás vissza tudja adni egy régi hangszer szépségét kívül és belül is. A zongora külseje is sokat számít, nem csak az, hogy milyen hangon lehet megszólaltatni. A használat nemcsak a belül található alkatrészeken hagy nyomot, a külsején talán még inkább szembetűnő változásokkal jár egy zongorának. Kérje zongora restaurálásra szóló szolgáltatásunkat és a hangszer visszanyeri a régi szépségét!

Egy zongora a hangverseny teremben vagy a nappaliban is magára vonja a figyelmet. Leharcolt, ütött kopott hangszert senki sem mutat meg szívesen a közönségnek vagy a vendégeinek. A megfelelő kezekben azonban a sérült vagy öreg hangszer is új életre kelhet. Forduljon bizalommal a zongorákkal foglalkozó csapatunkhoz és kérje segítségünket, ha van egy olyan hangszer, ami jobb napokat látott!

zongora restaurálást végző szakember képes arra, hogy a matt, karcolásokkal, foltokkal teli fa burkolatot ismét újszerűvé, ragyogóvá tegye. Ez a folyamat több lépésből áll. A zongora javítás, a felújítás és a zongora restaurálás nem ugyanazok a tevékenységek. Mindegyiknek más a célja. Utóbbinak például az a lényege, hogy egy hangszernek az eredetivel megegyező vagy azt megközelítő állapotát vissza tudja adni. Annak érdekében, hogy ez a vállalkozás sikerrel járjon és az eredeti zongorához közelítsen a hangszer állapota, a munkát végző mesternek alaposan meg kell ismernie az adott zongorát. Az alapanyagok, a hangszert alkotó elemek, a színek és minden részlet meg kell egyezzen. A munka végén a zongorának nem csak hasonlítania kell régi önmagára, hanem ugyanolyan szépen kell megszólalnia is.

zongora restaurálásnak köszönhetően Önnek nem kell megválnia régi hangszerétől és nem kell egy új zongorára sem költenie. A művelet megfizethető áron és minőségi anyagok beépítésével történik. Ne hagyja tönkremenni vagy tovább öregedni hangszerét, rendeljen zongora restaurálást a szakmájukban jártas mesterektől! A szolgáltatásról bővebb felvilágosítást kérjen a cégünk weboldalán szereplő elérhetőségeken!