Zongora adás-vétel: a zongora fajtáiról

márc 27, 2023 | A zongorák világa, Zongora restaurálás

A zongora kedvelt hangszer, de sokan csak az ismert típusokról hallottak.  A zongora adás-vétellel foglalkozó cégünk segít ebben is az érdeklődőknek.

Nem csak a klasszikus, versenytermekben látható hangszer létezik. A zongorának több fajtája is készül, érdemes egy kicsit jobban megismerni őket.

A következő zongorákat különböztethetjük meg egymástól:

    1. A grand piano vagyis a nagy zongora mérete után kapta a nevét. Jellegzetes, horizontális testtel rendelkezik, amit leginkább madárszárnyhoz lehet hasonlítani vagy háromszög formához. A billentyűk a röviebb oldalon kaptak helyet a zongorán.
    2. Az álló zongora jóval rövidebb, mint az előző típusú hangszer. A zongora vertikális testtel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy szinte a teljes test a billentyűzet alatt található. Emiatt az álló zongora akár fele akkora helyen is elfér, mint a nagy zongora.
    3. A szögletes zongora az első zongora típushoz hasonló, mert szögletes formával rendelkezik, illetve egy hosszabb és egy rövidebb oldalból áll a hangszer horizontális teste. A test lehet téglalap vagy sokszög alakú is, a zongora billentyűk a hosszabb oldalon vannak.
    4.  A hybrid zongorák különleges típusát képviselik a zongoráknak, mert tulajdonképpen több hangszer jellemzőit viselik magukon. A hybrid zongorákban egyesülnek a vonós hangszerek és az önjátszó zongorák tulajdonságai.
    5. A vertikális zongora teste függőleges irányba, azaz felfelé terjed. A billentyűzet fölött helyezkedik el a keret, ami többféle formában készülhet. A keret formája adja a nevét is a hangszernek, lehet például zsiráf, líra, könyvespolc vagy piramis is a zongora neve.

A hangszer javítás és karbantartás mellett zongora restaurálás és zongora felújítás, valamint zongora adás-vétel is szerepel a tevékenységeink között. Érdemes felvenni velünk a kapcsolatot, ha a meglévő hangszeréhez keres szakembert vagy hangszert szeretne eladni, illetve vásárolni!  A  hangszereket zongora felújításnak, illetve zongora restaurálásnak vetjük alá, mielőtt értékesítenénk őket. Segítünk Önnek a hangszer vásárlásban és fenntartásban egyaránt, keressen minket bizalommal!