Mit jelent egy zongoránál az, hogy páncéltőkés?

aug 18, 2022 | A zongorák világa

páncéltőkés zongora és a fatőkés zongora két különböző hangszer. A zongora egyik alkatrészének alapanyaga jelenti a különbséget a két típus között.

A fatőkés zongorákról elmondható, hogy ezek a hangszerek a régebbi típusokat képviselik. A páncéltőkés zongora megjelenése a 19. századra tehető, ekkor már dolgoztak fém alkatrészekkel. 1815-ben, John Broadwood-nak köszönhetően jelent meg az öntvénykeret és vele együtt elkezdtek páncéltőkés zongorákat is gyártani. A páncéltőke tehát egy keret, ami a zongora belsejében található. Az a feladata, hogy a hangszert merevítse, vázzal lássa el a zongora belsejét. A páncéltőkés zongorában az öntvény a húrokhoz csatlakozik és ellenáll azok nagy erejű, húzó hatásának. A 19. századtól kezdve az öntvényt és a tőkét egybeépítik és páncéltőkés zongorákat készítenek.

páncéltőkés zongorák az angol mechanikás zongorák, amik korszerűek, erőteljes, szép hanggal rendelkeznek, egyaránt alkalmasak művészi játékra és otthoni használatra is. Ezekről a zongorákról tudni kell, hogy a páncéltőke miatt a súlyuk sokkal nagyobb, így a szállításuk nem egyszerű, általában drágább is, mint a fatőkés hangszereké. Cserébe viszont minőségi, tartós hangszert kap a tulajdonos. Honnan tudhatja, hogy páncéltőkés zongora van Ön előtt? Nem kell emelgetnie, úgy is meg tudja állapítani, hogy felnyitja a hangszer tetejét. A páncéltőkés zongorákban az öntvény eltakarja a tőkét. Természetesen jobb biztosra menni és kikérni szakember véleményét, aki ismeri a zongorákat.

A zongora vásárlás számos szempontot magába foglal. A hangszer bizonyos alkatrészei is különböznek egymástól, attól függően, hogy a zongora milyen mechanikával készült vagy milyen alapanyagokat használtak fel az elkészítése során. A zongora kiválasztásában tudunk Önnek segíteni. Felújított, kiváló állapotú zongorákat értékesítünk, ennek köszönhetően Ön olcsóbban jut hangszerhez, de anélkül, hogy zsákbamacskát venne, ha nem ért igazán a zongorákhoz. Lépjen kapcsolatba velünk, ismerje meg az eladásra kínált hangszereinket!