Érdekességek – A világ legdrágább zongorája

aug 1, 2022 | A zongorák világa

A koncertzongorák közül a Fazio Brunei zongora emelkedik ki a leginkább, a háromméteres modellt a gyöngyberakásos virágok és féldrágakövek teszik igazán értékessé. A hangzása tökéletes, dúsan zengő basszushúrokkal és különösen lágy magas hangokkal varázsolja el hallgatóit. Az értéke 400 ezer dollár, forintban 100 milliót ér.

Talán a komolyzenében jártasak a Steinway-zongorákat tartják a legértékesebbeknek, ezek közül azt a darabot, mely John Lennonnak készült.  Ám ennél is többet adtak a Fazio Brunei zongoráét, ezért a különleges hangszerért, melyet a pekingi olimpia megnyitóján hallhatott a közönség megszólalni. A Heintzman cég által alkotott 100 millió forintos zongora egy árverésen 770 millió forintért, azaz 3,2 millió dollárért kelt el.

Vajon egy zongora attól lesz különleges, hogy milyen drága, vagy attól, hogy aki megszólaltatja, teljes szívét beleadja? Cégünk a hangszerek lelkéért dolgozik, és nem az értékükért!

A zongora felújításnak köszönhetően a legöregebbnek tűnő darab is újra igazi hangszerré válhat! Forduljon hozzánk bizalommal zongora restaurálással kapcsolatban!