Az Art Deco bútorstílus

aug 1, 2022 | Bútorok világa

Az Art Deco stílusirányzat az 1920-as és 1930-as években hódította meg a világot és valamennyi ágazatban jelentős alkotások készültek a stílusirányzat szellemében, például építészet, filmművészet, festészet, divat, ékszerművészet és bútorgyártás. Az Art Deco, amelynek jelentése a francia a ”iparművészet” kifejezésből származik, Franciaországból indult rövid hódítóútjára és egész Európán végigsöpörve az Egyesült Államokig jutott, ahol hatalmas népszerűségnek örvendett.

Az Art Deco-t bútorait megannyi stílus jegyeinek összeolvasztása jellemzi, melynek következtében változatos szín- és formavilág keveredik benne. Ezek között főbb vonásai a kubizmusból, futurizmusból, konstruktivizmusból, valamint az ősi kultúrák egyiptomi, azték és maja jegyekből állnak össze egy igen esztétikus jelenséggé. A stílus eklektikus elemei igen impozáns bútorokat alkottak, melyek kivitelezése során a funkciói is hasonlóan nagy hangsúlyt kapott, mint az esztétikum.

Napjainkban újra hatalmas divat övezi az Art Deco bútorokat, ezért, ha az Ön tulajdonában is van felújításra szoruló bútor, hozza el hozzánk és újjávarázsoljuk Önnek, hogy újra otthona dísze lehessen!