A vintage jegyében

aug 1, 2022 | Bútorok világa

A vintage nem összekeverendő a retroval, hiszen előbbi jellemzően az 1920 és 1960 közötti korra jellemző megnevezés, míg a retro csak utána következett. A vintage használati tárgyak, bútorok, ruhák bizonyos generációnak a nagymama holmijait jelentik. Ezek a dolgok nem egyszer valódi értéket képviselnek, nem csak stílusukban, de kivitelezésükben is magas minőséggel bírnak.

A vintage bútorok gyakran míves, tömör fából készült műremekek, melyeket érdemes megtartani és felújítani. Sokan vannak, azonban akik csak a lomot látják bennük vagy sajnálják a pénzt és az időt az antik bútorok felújítására. Vannak azonban olyan kincsvadászok is, akik kifejezetten vintage darabokat kutatva járják a bolhapiacokat, antikvitáso

kat és régiségvásárokat. Az így beszerzett bútorok esetében sokszor mesterember segítségére szorulnak az újdonsült tulajdonosok, ha nem szeretnének még nagyobb károkat okozni.

Ne mondjon le Ön se vintage bútorairól, hiszen antik bútorok felújítása tekintetében nálunk megbízhatóbb szakembereket nem talál. Újítsa fel bútorait, és hasznosítsa a régi idők kincseit!